SATA

A Serial ATA (Serial Advanced Technology Attachment) vagy SATA egy számítógépes sin amelyet elsősorban adatok továbbítására terveztek a számítógép és a tároló eszköz között (mint a merevlemez vagy optikai meghajtó).

Fő előnye a vékonyabb kábeleknek köszönhetően a léghűtés jobban érvényesülhet, gyorsabb az átviteli sebesség, lehetőség van az eszközök kikapcsolás nélküli csatlakoztatására ("hot-swap") és jobb adatkapcsolatot biztosít mint a régi párhuzamos ATA (PATA) csatlakozók.

Express Card

ExpressCard egy hardver standard, melynek feladata a PC Card ( PCMCIA) formátum felváltása. A csatoló felület támogatja a PC Express és az USB 2.0 szabványok csatlakoztatását az Express Card foglalaton keresztül. A kártyák támogatják az ún. "hot plug" alkalmazást, ami azt jelenti, hogy a kártya működés közben is eltávolítható.
Az ExpressCard technológia nagy teljesítményű bővítési felület notebookok és asztali gépek számára is. Segítségével lehetőség adódik a számítógép bővítésére, mint memória, vezetékes –és vezetéknélküli eszközök, multimédia és biztonsági eszközök.

ExpressCard előnyei:

  • Kisebb és gyorsabb a PC Card formátumnál
  • Asztali és notebook megoldás
  • USB 2.0 és PCI Express támogatás
  • alacsonyabb fogyasztás

DVD

DVD Super Multi meghajtó
kompatibilitás: CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-R (DL), DVD-RW, DVD+R, DVD+R (DL), DVD+RW, DVD-RAM
maximális sebesség: Olvasás: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ írás: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x CD-RW (nagy sebességű), 10x CD-RW (nagyon nagy sebességű), 8x DVD-R, 4x DVD-R (kétrétegű), 4x DVD-RW, 8x DVD+R, 4x DVD+R (kétrétegű), 4x DVD+RW, 5x DVD-RAM

« Vissza