Intel Centrino

A Centrino az Intel platformja, a notebookok tervezése során a processzor, az alaplapi lapkakészlet és vezetéknélküli hálózati interfész meghatározott összeállítását írja le. A Centrino logóval ellátott termékek nagyobb teljesítményt, hosszabb akkumulátor üzemidőt és a vezetéknélküli kapcsolódási lehetőségeket széles körét kínálják.

Intel, a hajtóerő részletesen »

Hyper Memory

A HyperMemory technológia az ATI Technologies fejlesztése (ma az AMD egyik divíziója). A PCI Express gyors adattovábbítási mechanizmusát kihasználva a grafikus kártya részben a számítógép fő memóriáját használja.

Turbo Cache

A TurboCache az NVIDIA® által kifejleszett technológia, a videokártya a textúrák kezelésére mind a kártyán, mind a rendszerben lévő memóriát egyaránt használja. A rendszermemóriát a nagy sávszélességű PCI Express csatolón keresztül éri el.

Wifi

A 802.11 szabvány tervezett kiegészítése, ami az ún. MIMO technológiát használja. Ezen technológia több antennával működik mind az adó, mind a vevő oldalon, ezzel a hálózat teljesítménye erőteljesen növelhető. Maximális adatátviteli sebessége: 300 Mbit/mp, így mintegy 5,5x gyorsabb, mint a 802.11g szabványú eszközök.

Gigabites Lan

A gigabites LAN technológia a megabites Ethernet hálózathoz képest 1000 MB/mp (vagyis 10x-es) sebességre képes, így hálózatán az adatok 10x akkora sebességgel haladnak, mint a hagyományos hálózatban.

HDMI

A HDMI-csatlakozó nagyfelbontású megjelenítő eszközök csatlakoztatását teszi lehetővé. A notebookon lejátszott filmet akár plazmatévéjén is élvezheti!

Tovább »